2011 m. rugsėjo 14 d., trečiadienis

eksperimentas virtuvėje - sekmė :)

        Manau nesuklysiu pasakydama, kad daugeliui moterų yra sunku sugalvoti ką pagaminti pietų :). Atrodo vis norisi nustebinti kuo nors skaniu, bet sunku sugalvoti ką skanaus pagaminti. Dažnai būna ir man taip, paklausiu savo šeimynos ko norėtų, o jie atsako: "ką pagaminsi tas bus gerai."  Žudo toks atsakymas :)
Buvo kaip tik viena iš tokių dienų :) Nusprendžiau pagaminti "patiekalą" iš vištienos krūtinėlės... Kepsnių kepti nenorėjau nes jau buvo pabodę, todėl nusprendžiau "sumaklinti " ką nors įdomesnio. Turėjau namie grietinėlės, džiovintų slyvų ir saulėgražų :). Atsiminiau, kaip mama darydavo įkimštą vištą ir ten labai skanu buvo slyvos, pagalvojau kad turėtų tikti ir čia. Taigi pradėjau eksperimentuoti, apsikepinau keptuvėje krūtinėlę (smulkiai supjaustytą), bekepdama apibarsčiau vištienos prieskoniais, įdėjau šiek tiek česnako, paskui sudėjau slyvas, kurias prieš tai buvau 20 min užmerkus vandenyje, paskui saulėgražas, viską šiek tiek pakepinau ir tada supyliau grietinėlę, ir šiek tiek patušinau. Ir gavosi nerialiai skanus patiekalas. Net mano vyras, kuris šiaip nelabai valgo paukštieną, pasakė, kad skanu. Žinoma patiekiau su virtais ryžiais. Taigi pabandžiau eksperimentuoti ir gavosi geras ir skanus patiekalas.
Šiaip man visada ganėtinai sunku gaminti maistą pagal nustatytas normas, nemoku aš atmieruoti :) kiek reikia tų kiekių, stengiuosi gamindama ragauti ir pasikliauti savo skonio receptoriais , ir kol kas visai neblogai sekasi :)