2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Patiekalai Joninėms

Artėja trumpiausia metų naktis ir graži šventė Joninės, kai visi rinksimės švesti, ir šokinėti per joninių laužą :). O koks šventimas be gardaus maisto. Taigi čia keletas receptukų jūsų Joninių stalui.

Sumuštinukai su kumpeliu.
Jie labai paprastai padaromi ir patogūs išvykai į gamtą.
Reikia :
Vytinto kumpio
forminės duonos
tepamo sūrelio
pamidorų
alyvuogių juodų
fermentinio sūrio.
Gaminimas:
Forminę duoną pjauname įstrižai, ant jos tepame sūrelį, dedame vytinto kumpio gabalėlį, tuomet pamidoro skiltelę ir alyvuogę. Galima derinti įvairius variantus. Dėti vietoj alyvuogės fermentinio sūrio gabalėlį. Ir viską persmeigti iešmeliu ( galima dantų krapštuku).

Dar vienas receptas.
Pikantiški sparneliai su ananasais.
Sparnelius reikia sumarinuoti taip: dėti česnako, pausktienos prieskonių, druskos, grūstųjų pipirų, saldžiosios paprikos ir trintų / maltų raudonųjų pipirų, galiausiai majonezo ir palikti marinuotis keltui valndų .
Sparnelius kepti ant griliaus ir patiekti su marinuotais ananasais.
Apsilaižysit pirštus :).

Ir žinoma desertas.
Šiaip vykstant į gamtą nelabai kas ruošia desrtus, bet man asmeniškai prikirtus šašlykų arba šiaip kokios keptos mėsytės norisi kokio saldaus, gaivaus skanėsto. O patogiausia gamtoje būtų, kad tie skanumynai būtų vieno kąsniuko.
Taigi siūlau pasruošti vieno kąsniuko skanumynų.
Braškės šokolade arba aplietos šokaladu. :)
Šių skanių uogų šiuo metu gausu mūsų daržuose todėl būtnt su jom siūlau gaminti desrtą.
Ant orkaitės ikaitiname puodą su vandeniu ir ant jo uždedame kita puoda su susmulkintu juoduoju šokoladu, kad šokoladas ištirptų, kai jis ištirpsta  merkiam braškes ir paskui dedam braškę ant servetėlės kad apdžiūtų. Arba galima braškes sudėti į didelę lėkšę ir aplieti šokoladu.
Jei braškių nemėgstate galima daryti ne tik braškes, bet ir riešutus, džiovintas slyvas, o gamtoje mėgautis tokiu desertu bus labai smagu ir skanu.

2012 m. birželio 19 d., antradienis

Aštrūs šernienos kepsniukai kepti orkaitėje.

Reikės :
400 gr šernienos nugarinės.
8 vidutinio dydžio bulvių.
Majonezo
bulvių prieskonių,
mėsos prieskonių, aštrios parikos miltelių (galima naudoti ir raudonają aštriąją papriką)
pipirų, druskos, baziliko, paprikos miltelių.
kepimo maišelio.
Gaminimas:
Nugarinę supjaustome 2 cm pločio griežinėliais, kad gautūsi kepsniukai. Tuomet ją įpjaustome iš abiejų pusių ir įtriname prieskoniais. Jei naudojama aštrioji paprika ją geriau "sublenderiuoti" ir tuomet ja ištinti kepsnius.
Bulves supjaustome ketvričiais ir ištriname bulvių prieskoniais bei majonezu.
Tuomet kepsniukus dedame į kepimo maišelį, ant viršaus sudedame bulves ir užrišame kepimo maišelį ir kepame įkaitintoje iki 200 laipsnių orkaitėje apie 50-60 min.
Galima prieš dedant bulves ant kepsniukų užpilti šiek tiek vandens. Taip pat į kepimo maišelį galima priedėti ir visokių kitokių daržovių, labai skanu griežinukais supjaustytos morkytės ir juostelėmis supjaustytos raudonosios paprikos.
Skanaus!

2012 m. birželio 18 d., pirmadienis

Troškė greitpuodyje

Reikės :
500gr  parūkytų dešrelių( galima naudoti ir kokią parūkytą mėsyte, bet man skaniau su dešrelėmis)
500gr raugintų kopūstų
10 vidutinio dydžio bulvių.
Pipirų, druskos
4-5 š. pamidorų padažo
 ir vandens 300ml.
Gaminimas:
Nuskustas bulves supjaustome per pusę ir dedame į greitpuodį, tuomet sudedame kopūstus ant viršaus dešreles užberiame šiek tiek pipirų ir labai nedaug druskytės. Vandenį sumaišome su pamidorų padažu ir supilame į puodą, tuomet uždengiame greitpuodį ir dedame ant ugnies. Kai greitpuodis įkaista paverdame 15 min ir išjungiame ugnį, paliekame savaime ataušti.
Skanaus!

2012 m. birželio 15 d., penktadienis

Šernienos kotletukai

500 gr maltos šernienos
200 gr grybų ( galima naudoti ir pievagrybius ir mūsų lietuviškus grybus)
5 šaukštai miltų
3 šaukštai krakmolo
1 kiaušinis
prieskoniai : pipirai, druska, bazilikai taip pat galima naudoti žvėrienos prieskonius. Petražolės, krapai, svogūnų laiškai.
Aliejus kepimui.
300 ml vandens.
3 dideli šaukštai grietinės
1 šaukštas pamidotų padažo.
Į šernienos faršą dedame supjaustytus grybus ir išmaišome , taip pat sudedame prieskonius įmušame kiaušinį, viską išmaišome rankomis. Tuomet sudedame miltus ir krakmolą ir vėl gerai išmaišome. Tuomet formuojame kotletukus ir apkepame keptuvėje su aliejumi.
Puode užvirinam vandenį ir dedame į jį apkeptus kotletukus, šiek tiek paverdame, tuomet įdedame supjaustytus svogūnų laiškus, krapus ir petražoles, šiek tiek pipirų ir druskos ir dar paliekame pasitušinti. Pabaigai sudedame grietinę ir pamidorų padažą. Paliekame dar kelias minutes pasitušinti ant silpnos ugnies.
Ir kotletukai pagaminti. Be galo skanu su bulvių koše ir marinuotais burokėliais :)
Skanaus!




Šios uogos man labiausiai simbolizuoja vasarą.