2011 m. lapkričio 17 d., ketvirtadienis

Stirnienos guliašas

Pietums paruošti jums reikės:
Stirnos mėsa apie 700gr.-1kg( kaip ir visuomet rašau, taip ir dabar, jei neturite stirnos tinka ir jautiena ir kiauliena. Tik tada geriau naudoti mažiau prieskonių)
1ltr-1,5lt sultinio,
miltai,
aliejus,
3 vidutinės morkos,
3 svogūnai,
raudonoji ir geltonoji paprikos.
Druska, pipirai, raudonosios paprikos milteliai, bazilikas smulkintas, lauro lapelis ir aštriųjų paprikų padažas.
Taip pat reikės trijų šaukštų pomidorų padažo ir dviejų šaukštų grietinės.

Mėsą supjaustome kubeliais ir suprieskoniuojame. Paliekame porai valandų pastovėti. Paskui apvoliojame mėsą miltuose ir apkepiname keptuvėje. Morką sutarkuojame ir taip pat apkepiname.Svogūną supjaustome kubeliais ir pakepiname. Mėsą morkas ir svogūnus dedame į puodą, supilame sultinį ir tada tušiname apie 30min. Dar galima įdėti druskos ir pipirų. Praėjus 30 min galima sudėti kubeliais supjaustytas paprikas ir dar patušinti viską kokia 15-20 min. Jei vandens labai ryškiai sumažėtų tada galima pripilti. Pabaigai sudedame pomidorų padažą ir grietinę, išmaišome, tada pagal skonį dedame aštriųjų paprikų padažą.
Šis guliašas labai skanus su apkepintomis bulvėmis.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą