2013 m. spalio 22 d., antradienis

Stirnienos šašlykas

Nors daug kas sako kad iš stirnos pagamintas šašlykas būna sausas ir kietas, aš su tuo tikrainesutinku. Ir kas paragauja mano marinuoto ir iškepto šašlyko, nustemba kad jis pagamintas iš stirnos.

Taigi dalinuosi su jumis šiuo receptuku.

Reikės:
1,5 kg stirnos kumpio mėsos
Grūstų pipirų šaukštelis
Druskos apie pora arbatinių šašukštelių.
Mėsos prieskonių apie pusė arbatinio šaukštelio
Taip pat šiek tiek bazilikų, kalendros, Saldžios raudonosios paprikos miltelių ir žiupsnelis garstyčių.
Majonezo 4-5 šaukštai.
Pomidorų padažo 2-3 šaukštai.
viena citrina.
Slaptas ingridientas mėsą minkštinanti druska, tik labai ne daug. :)

Gaminimas:
Mėsą supjaustome kubeliais (bet kad ne būtų per dideli). Sudedame visus prieskonius, majonezą, pomidorų padažą ir gerai išminkome. Taip pat išspaudžiame citrinos sultis ir vėl gerai išminkome.
Paliekame marinuotis. Galima marinuoti parą laiko, galima kepti jau ir po kokių 4 val. Tikrai pirštus apsilaižysit :).
Kas dėl prieskonių, tai manau juos galima keisti ir dėti kitokius. Čia jau priklauso nuo žmogaus kaip kuris mėgsta.
Skanaus. :)


 

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą