2012 m. birželio 22 d., penktadienis

Patiekalai Joninėms

Artėja trumpiausia metų naktis ir graži šventė Joninės, kai visi rinksimės švesti, ir šokinėti per joninių laužą :). O koks šventimas be gardaus maisto. Taigi čia keletas receptukų jūsų Joninių stalui.

Sumuštinukai su kumpeliu.
Jie labai paprastai padaromi ir patogūs išvykai į gamtą.
Reikia :
Vytinto kumpio
forminės duonos
tepamo sūrelio
pamidorų
alyvuogių juodų
fermentinio sūrio.
Gaminimas:
Forminę duoną pjauname įstrižai, ant jos tepame sūrelį, dedame vytinto kumpio gabalėlį, tuomet pamidoro skiltelę ir alyvuogę. Galima derinti įvairius variantus. Dėti vietoj alyvuogės fermentinio sūrio gabalėlį. Ir viską persmeigti iešmeliu ( galima dantų krapštuku).

Dar vienas receptas.
Pikantiški sparneliai su ananasais.
Sparnelius reikia sumarinuoti taip: dėti česnako, pausktienos prieskonių, druskos, grūstųjų pipirų, saldžiosios paprikos ir trintų / maltų raudonųjų pipirų, galiausiai majonezo ir palikti marinuotis keltui valndų .
Sparnelius kepti ant griliaus ir patiekti su marinuotais ananasais.
Apsilaižysit pirštus :).

Ir žinoma desertas.
Šiaip vykstant į gamtą nelabai kas ruošia desrtus, bet man asmeniškai prikirtus šašlykų arba šiaip kokios keptos mėsytės norisi kokio saldaus, gaivaus skanėsto. O patogiausia gamtoje būtų, kad tie skanumynai būtų vieno kąsniuko.
Taigi siūlau pasruošti vieno kąsniuko skanumynų.
Braškės šokolade arba aplietos šokaladu. :)
Šių skanių uogų šiuo metu gausu mūsų daržuose todėl būtnt su jom siūlau gaminti desrtą.
Ant orkaitės ikaitiname puodą su vandeniu ir ant jo uždedame kita puoda su susmulkintu juoduoju šokoladu, kad šokoladas ištirptų, kai jis ištirpsta  merkiam braškes ir paskui dedam braškę ant servetėlės kad apdžiūtų. Arba galima braškes sudėti į didelę lėkšę ir aplieti šokoladu.
Jei braškių nemėgstate galima daryti ne tik braškes, bet ir riešutus, džiovintas slyvas, o gamtoje mėgautis tokiu desertu bus labai smagu ir skanu.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą