Reikės :
1 kg Šernienos ( grynos mėsos)
8 bulvių
5 morkų
5 svogūnų
2 Raudonos paprikos
3 pomidorai.
100 gr. grietinės
100 gr vandens
2 šaukštai miltų
3 šaukštai pomidorų padažo.
Prieskonių: pipirai, druska, smulkinti lauro lapai, kadagio uogos, galima šiek tiek mėsos prieskonių.
Šernieną sumalti ir suprieskoniuoti su visais prieskoniais.
Bulves morkas ir svogūnus supjaustyti griežinėliais. Iš paprikų išimti sėklas ir supjaustyti šiaudeliais.
Pomidorus nuplikinti ir nulupti odeles, supjaustyti griežinėliais.
Grietinę, vandenį ir miltus gerai išmaišyti atskirame puodelyje.
Į kepimo skardą sudėti bulves ant bulvių mėsą, morkas, svogūnus ir parikas. Sumaišytus miltus su grietine ir vandeniu užpilti ant viršaus ir sudėti pomidorus. Uždengti kepimo skardą folija ir dėti į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių). Kepti 50 min. , paskui nuimti foliją ir dar pakepti 10 min, kol viršus apskrus.
Skanaus.
1 kg Šernienos ( grynos mėsos)
8 bulvių
5 morkų
5 svogūnų
2 Raudonos paprikos
3 pomidorai.
100 gr. grietinės
100 gr vandens
2 šaukštai miltų
3 šaukštai pomidorų padažo.
Prieskonių: pipirai, druska, smulkinti lauro lapai, kadagio uogos, galima šiek tiek mėsos prieskonių.
Šernieną sumalti ir suprieskoniuoti su visais prieskoniais.
Bulves morkas ir svogūnus supjaustyti griežinėliais. Iš paprikų išimti sėklas ir supjaustyti šiaudeliais.
Pomidorus nuplikinti ir nulupti odeles, supjaustyti griežinėliais.
Grietinę, vandenį ir miltus gerai išmaišyti atskirame puodelyje.
Į kepimo skardą sudėti bulves ant bulvių mėsą, morkas, svogūnus ir parikas. Sumaišytus miltus su grietine ir vandeniu užpilti ant viršaus ir sudėti pomidorus. Uždengti kepimo skardą folija ir dėti į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių). Kepti 50 min. , paskui nuimti foliją ir dar pakepti 10 min, kol viršus apskrus.
Skanaus.