2013 m. spalio 11 d., penktadienis

Vištiena su sezamo sėklomis.

Net tie kurie nėra vištienos mėgėjai, pagal šį receptuką pagamintą vištieną, valgys apsilaižydami pirštus :)

Taigi reikės:

Vištienos file 500 gramų
Vištienos prieskonių pagal skonį
 Krakmolo 2 šaukštai
Kvietinių miltų 2 šaukštai
Medaus 2 šaukštai
Sojos padažo 2 šaukštai
Sezamo sėklų 3-4 šaukštai
Aliejaus

Gaminimo būdas:
Vištieną supjaustome maždaug 2-3 cm dydžio gabaliukais, suprieskoniuojame (karis, pipirai, kaledra) ir palaikome maždaug apie valandą.
Į polietileninį maišelį dedame miltus bei krakmolą ir, sudėjus vištieną, gerai papurtome, kad apsivoliotų.
Kepame gerai įkaitintame aliejuje (Geriausia dėti po vieną gabaliuką, kad nesiliestų ir nesuliptų).
Iškeptus vištienos gabaliukus dedame į lėkštę, išklotą popieriniu rankšluosčiu, kad nusivarvėtų aliejus.
Į keptuvę pilame 2 šaukštus aliejaus ir pakepiname sezamus, tuomet pilame į keptuvę sojos padažą, dedame medų, gerai išmaišome ir kai tik pradeda kristalizuotis beriame į tą keptuvę vištienos gabaliukus ir gerai apvoliojame.
Siūlyčiau patiekti karštą su ryžiais. Arba šaltą su jūsų mėgstamu padažu, kaip užkandį :)
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą